B&B Roosenburg
Stijlvol genieten
Home COVID-19 Mogelijkheden Accommodatie Beschikbaarheid Tarieven Galerie Contact Historie Over

Historie

voor informatie en reserveringen: yvonne.mulder@ziggo.nl

1901

De eerste steen wordt gelegd voor de vernieuwde boerderij Roosenburg. Eigenaar is de familie Fentener van Vlissingen (bekend van de SHV), wiens dochter trouwde met ene Roosenburg! De boerderij wordt gepacht door Boer De Wit en zijn gezin. Eén kamer van de boerderij doet zelfs een tijdlang dienst als raadzaal van de gemeente Willige Langerak. Begin jaren negentig wordt de boerderij verbouwd tot woonboerderij en gesplitst in twee woningen. In 2004 kopen de huidige bewoners het achterste gedeelte en de schuur van boerderij Roosenburg.

2008

Om de schuur voor de toekomst te bewaren wordt begonnen met de grote verbouwing. De tuin wordt aangelegd en het dak en de muren worden geisoleerd. Gaandeweg ontstaat het plan om ook andere mensen van deze heerlijke plek te laten genieten. En zo worden alle vrije uren besteed aan het verwezenlijken van onze droom: B&B Roosenburg.

24 mei 2014

B&B Roosenburg wordt officieel geopend. De eerste boekingen komen binnen en ook komen er spontaan gasten uit binnen- en buitenland achterom voor een of meerdere overnachtingen. Het is een feest gasten te mogen ontvangen en ze te laten genieten van de Bed en (naar keuze) Breakfast ! .
Historie